Съдбата като джаз

Талантът продължава да живее с музиката

Държава: България
Година: 2019
Времетраене: 88 минути
Съдбата като джаз
За продукцията

Документален филм

Сценарий: Константин Петров, Константин Занков
Режисьор: Константин Занков
Оператор: Димитър Митов
Продуцент: Тривиум Филмс - Костадин Бонев
С подкрепата на ИА "Национален филмов център"

"Съдбата като джаз" е спомен за Васил Пармаков, известен още като Пармака - джаз музикант, композитор, писател, оставил след себе си музика и много искрени почитатели ...
Идеята на авторите на филма е да разкажат какъв необикновен човек е бил Пармаков. Човек, който не се примирява с пошлостта и въпреки това създава магия на сцената - без ограничения. Експериментатор, който знае как да изкара най-доброто от всеки инструмент. Импровизатор, който следва собствени правила и създава силна връзка с музикантите на сцената.
Документалният разказ започва от репетициите, минава през малките магии, които се случват между музикантите и стига до чудото на същинския концерт, за да докаже, че именно джазът е съдбата, от която талант като Пармака не може да избяга.

ВАСИЛ ПАРМАКОВ е роден е на 30 септември 1961 в София, в семейство на музиканти (син на певицата Ани Пармакова). Завършил е Българската държавна консерватория. От 1984 свири в групи, като "Подуене блус бенд", и композира, включително музика за филми ("Клиника на третия етаж").
През 1994 е издаден първият му солов албум "Lombroso". По-късно основава групата "Зона Ц" (Zone C). През 2011 излиза книгата му "Аз и майор Блюхер". Умира на 21 май 2016 в София.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад