Сцени от живота на една актриса

"Филм за актьорите, останали извън екрана - с мечтите, отпадналите сцени и спомените за липсващото..."

Държава: България
Година: 2019
Времетраене: 90 минути
Сцени от живота на една актриса
За продукцията

Драма

Сценарист и режисьор: Иван Владимиров
Оператор: Георги Челебиев

В ролите: Радина Кърджилова, Йордан Ръсин, Мимоза Базова, Мариана Крумова, Боряна Пенева, Стефка Янорова, Стефан Денолюбов,Йосиф Шамли, Цветан Алексиев, Иван Тонев и др.

Със специалното участие на Светлана Янчева, Мариус Куркински, Иван Бърнев, Ивайло Христов, Асен Блатечки, Владимир Пенев, Валентин Ганев

Продуценти: ГАЛА Филм, БНТ
С подкрепата на Национален филмов център

"Сцени от живота на една актриса" е филм за отпадналите сцени и актьорите, останали извън екрана". Такава непозната актриса е Мария Елеонора.

Един ден тя се врязва с колата си в бетонната стена на паркинг и се самоубива. Нейният приятел, който е начинаещ режисьор, се опитва да разбере защо и какво се е случило. Той събира заснети парчета от тяхното драматично любовно съжителство, както и отпаднали сцени от филми, с които Елеонора е можело да стане звезда.

Спомени за нея разказват известни лица от българското кино и театър, които "играят себе си". Така с моментите, останали извън екрана, режисьорът създава "Сцени от живота на една атриса".

Премиeрата на филма е на Фестивала на българското кино "Златна роза" през 2020, където печели Награди за най-добър режисьор, най-добър сценарист и Специалната награда на журито.

На Киномания "Сцени от живота на една актриса" се предлага с билет за безплатна прожекия на "Голата истина за група "Жигули".

"Сцени от живота на една актриса" - филм за тези, които остават извън екрана| БНТ Новини

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад