Шевицата

Празник на младостта - с музика и танц от Националния дворец на децата

Държава: България
Година: 2015
Времетраене: 56 минути
Шевицата
За продукцията

Музикално-танцов спектакъл

Музика и идея: Любомир Денев-младши, Марек Дяков
Режисьор: Иван Апостолов
Сценограф: Александър Антонов

Режисьор на телевизионна адаптация: Димитър Шарков
Оператори: Явор Калоянчев, Владимир Стоев, Елвис Янков, Константин Димитров, Иван Ганчовски, Иван Китанов, Сашка Цветкова

Музикално-танцовият спектакъл "Шевицата" е посветен на 65-годишнина от създаването на Национален дворец на децата в София.(през 2015 година).

Реализацията е по идея на композиторите Марек Дяков и Любомир Денев-младши. Музиката и хореографията съчетават фолклорни и съвременни мотиви от разни жанрове, в пътуване през времето.

Връзката между епохите е срещата между момиче и момче от различни времена - те се влюбват и въпреки че не могат да бъдат заедно, любовта им остава във вечността. Историята събира гласове и таланти на мащабна празнична сцена.

В спектакъла участват над 500 изпълнители - деца и младежи от танцови, вокални и други музикални школи и фолклорни формации, подкрепени от ветераните:

Солисти: Костадин Генчев - кавал, Петьо Костадинов - гайда
Танцьори-солисти: Гергана Николова, Димитър Йорданов

С участието на: Филхармония "Пионер", Детско-юношески ансамбъл "Изворче", Студио за модерен балет "Цветни Мечти", Клуб по спортни танци "Стил", Танцов ансамбъл "Бъдниче", Балетно студио "Макове",

Школа за атракционни изкуства с ръководител Бойчо Костадинов, Хор "Бодра смяна", Вокална формация "Славейче", Студио за поп пеене с ръководител Силвия Статкова, Детска вокална група "Сладки Пуканки", Фолоклорна формация "Стефан Кънев, Ансамбъл "Гоце Делчев" - София"

Със специалното участие на "Космическите гласове на България"

_______________________

*В България, в различни региони и периоди, се провеждат Фестивали на шевицата, но Денят на шевицата е точно определен в Румъния и се празнува в Гюргево - на 24 юни.

Златна Романова

Българската национална телевизия излъчи "Шевицата"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад