Шосе Е-107

Срещи по трасето на едно международно шосе...

Държава: България
Година: 1974
Времетраене: 71 минути
Шосе Е-107
За продукцията

Драма

Сценарий: Георги Мишев
Режисьор: Никола Ковачев
Оператор: Христо Рачев
Музика: Кирил Дончев

В ролите: Кирил Господинов, Венцислав Кисьов, Сашка Братанова, Веселин Веселинов, Мариус Донкин, Евгени Димитров, Красимир Христов, Цеко Минев, Георги Пенев, Иван Григоров, Васил Антов, Сия Главаначкова, Тодор Димов

СЮЖЕТ

70-те години на ХХ век. Инженерите Борис Миланов и Венета Колева и техникът Рашо са командировани в планината, за да подготвят трасето за прокарване на международно шосе Е-107. Към тях се присъединяват като помощници няколко момчета от селото – Тото, Лико Славето и местният каруцар бай Винчо. Групата тръгва към временния си бивак в близката планина. Разделени по двойки, на другия ден започват оразмеряването на терена. Рашо и Тото попадат сред зеленчуковата градина на селска къща. Живеещите там дядо Алекса и баба Петра, силно притеснени от колчетата, жалоните и ролетките, дават богата гощавка на лакомия Рашо само и само да отърват събарянето на малката си къщурка. Тото е възмутен от наглите лъжи на техника и когато си тръгват от дома на старците, се скарва с него. Една вечер до групата достигат звуците на зурни, Рашо веднага се досеща, че това е сватба и повлича към селото трите момчета.

Добре хапнали, късно вечерта те подкрепят пийналия техник по пътя към бивака. Трасето на шосето минава край мандра. Докато групата се суети край мандраджиите, пристига закупчик и се опитва да изкупи сиренето на по-ниска цена. Рашо и Борис решително се намесват и стоката е оценена и изкупена като първо качество. Проливен дъжд задържа работата на групата, Славето се разболява. След няколко дни маркировката на шосе Е-107 е направена, на селската автогара инженер Миланов изпраща всички.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад