Синдикалистката

Тайни, сделки и сметки в енергетиката на Франция припомнят история отпреди 10 години....

Държава: Франция, Германия
Година: 2023
Времетраене: 116 минути
Синдикалистката
За продукцията

Действителна драма

По едноименна книга на Каролин Мишел-Агир

Режисьор: Жан-Пол Саломе
В ролите: Изабел Юпер, Грегори Гадбоа, Марина Фоис, Иван Атал, Жил Коен, Франсоа Касвие Демезон, Жил Коен, Алоиз Соваж, Алекснадра-Мария Лара, Морина Фоис и др.

ФАБУЛА


"Чувствителна" информация за енергетиката на Франция попада в синдикалистка, което може да предизвика скандал или процес срещу самата нея.

СЮЖЕТ

Морин Керне е главната синдикална представителка в Мултинационалната ядрена компания "Арева", която обединява атомните централи във Франция. Генерален директор е Ан Ловержон, която я подкрепя, но на власт идва Никола Саркози и Ловержон е заменена от заместник-директора Люк Урсел.

Случайно или не, но у Морин Крене попада класифициран доклад, в който се твърди, че "Арева" и електрическата компания на Франция се готвят за сделка с китайска държавна компания, на която ще предоставят опит и умения.

Морин се опитва да осветли "скандалното разкритие", да привлече вниманието на политици и министри и да защити 50 000 работни места. Случайно или не, но синдикалистката е нападната в дома си, за което обаче е заподозряна самата тя и осъдена за инсценировка. След години е нападната и друга жена без следи.

Нови елементи предизвикват съмнения - кои са извършителите и откъде започва скандалът всъщност....

ФИЛМ

Филмът "Синдикалистката" е по книга на Каролин Мишел-Агир, анонсиран като история по действителен случай от енергийната система на Франция.

Историята засяга Мултинационалната френска компания "Арева", чийто енергийни активи се променят в собственост, дялове и чуждо участие през годините - и преди, и след разкритията в този филм.

В главната роля е Изабел Юпер, чиято "синдикална" роля не минава без луксозен стил в "национална и работническа кауза".

Пресъздаваните събития препращат към Франция от мандата на президента Никола Саркози, т.е. филмът се появява след 10 години ...

От създаването си дейността на френската енергийна компания "Арева" в най-общ план е разделена на американски и/или китайски период. Основната суровина е от трети и четвъри страни....

Номинация "Хоризонти" от Филмовия фестивал във Венеция (2022)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад