Скорпион срещу Дъга

Предатели и конспиратори в движение между две власти

Държава: България
Година: 1969
Времетраене: 88 минути
Скорпион срещу Дъга
За продукцията

Драма

Сценарий: Павел Вежинов
Режисьор: Владислав Икономов
Оператор: Крум Крумов

В ролите: Васил Попилиев, Наум Шопов, Румяна Трифонова, Катя Паскалева, Кирил Янев, Богомил Симеонов, Коста Карагеоргиев, Досьо Досев, Анани Явашев и др.

ФАБУЛА

Търсят се предатели в народната власт...

СЮЖЕТ

1948 година, малко планинско градче в Южна България. Управлението на държавата е в ръцете на народната власт. Въпреки това в горите продължават да бродят партизани. Но това не са комунистите, борещи се за своята идея, а бандата на бившия полковник Тодоров. Следователят Блаже Несторов има задача да разконспирира и унищожи ядрото на престъпната група. Вербува зъболекаря Юрушки, който е основна връзка на отцепниците. Двойната игра на Юрушки е разкрита от полковник Тодоров и това става причина за смъртта на стоматолога.

Въпреки неуспеха агент Несторов продължава своя план. Решава да разбие нелегалната организация отвътре, като вербува нейни членове. Най-удобен се оказва съвестният Кире. Един след друг към него се присъединяват и други от бандата на полковника. Нещата вървят към успех до момента, в който предател разкрива дейността на Блаже пред Тодоров. Между членовете на разцепилата се групировка започва престрелка. С цената на живота си, Блаже Несторов изпълнява задачата.

"Скорпион срещу Дъга" в Българска национална филмотека

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад