Славното момче

Неволи в детските игри на старата квартална площадка

Държава: България
Година: 1974
Времетраене: 80 минути
Гледайте по БНТ 2 на: 04.05.2024, 08:40
За продукцията

Детски телевизионен филм

Сценарий: Атанас Павлов, Благой Стратев
Режисьор: Светозар Атанасов
Оператор: Христо Вълев

В ролите: Павел Поппандов, Стефан Стоев, Христо Симеонов, Николай Теохаров, Петър Глушков, Мирослав Дилков, Николай Гоцев, Биляна Господинова, Радмила Петрова, Надежда Косева, Асен Коцев, Георги Георгиев, Кирил Петров

СЮЖЕТ

София през 70-те години на ХХ век. Лятната ваканция е в разгара си и хлапетата от столичен квартал прекарват дните си в безгрижни игри от сутрин до вечер освен... малкият Пламен, който трябва да стои вкъщи и да свири на цигулка. Предстои му важен концерт, а момчето предпочита да играе с приятелите си. Децата организират спортни игри на близката детска площадка.

Пламен записва на магнетофон изпълненията си и за да заблуди строгата си баба, че старателно се упражнява, пуска записа и тихомълком се измъква през прозореца. Заедно с момчетата побеждава в игрите, печели купа и пак тихо се прибира в стаята си. На концерта Пламен се представя успешно и вече е свободен да играе с връстниците си. Но се появява друг проблем. Взето е решение на мястото на детската площадка да се построи магазин.

Децата са разочаровани. За да отклони вниманието им от неприятната ситуация, добрият съсед чичо Коста решава да ги разходи с току-що поправения си стар автомобил. През това време родителите им протестират срещу започнатия строеж. Когато се връщат от разходката, малчуганите заварват любимата си площадка непокътната.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад