Соломон и Гейнор

Най-голямата трагедия се оказва любовта между различни по "вяра"

Държава: Великобритания
Година: 1999
Времетраене: 90 минути
Соломон и Гейнор
За продукцията

Романтична драма

Режисьор: Пол Морисън
В ролите: Джоун Гръфъд, Ния Робъртс, Сю Джоунс Дейвис, Уилям Томас и др.

Как евреите-ашкенази ще разберат англичаните и тази страна, която в момента се явява техен дом. И как англианите ще приемат евреите, които нямат права.

"Соломон и Гейнор" е Официалното предложениие на Великобритания в Номинациите "Оскар" за чуждоезичен филм през 2000 година.

За ролята си актьорът Джоун Гръфъд изучава идиш, а всяка сцена била заснета два пъти - на английски език и на уелски език, за съответното териториално разпространение на филма.

В началото на ХХ век в Уелс (през 1911) младият евреин Соломон се препитава с дребна търговия, принуден да прикрива своя произход.

Така, продавайки стоки от врата на врата, се запознава с красива скромна девойка от дълбоко религиозно християнско семeйство, с властeн баща и с ревнив брат, ненавиждащ евреите. Соломон и Гейнор се влюбват.

Младата жена забременява и очаква да се оженят, тя още не е разбрала истината, която ги разделя, но Соломон е наясно, че нито неговите, нито нейните родители ще приемат такъв брак.

По това време започват и антиеврейски размирици. Влюбените са разделени от своите фамилии и бунтовете, но Соломон ще направи всичко възможно, за да види своето дете.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад