Среща на върха

Още един "връх" в параноята

Държава: Аржентина, Испания, Франция
Година: 2017
Времетраене: 109 минути
Среща на върха
За продукцията

Семейно-политическа драма

Режисьор: Сантяго Митре
В ролите: Рикардо Дарин, Долорес Фонси, Ерика Ривас, Даниел Хименес Качо, Елена Аная, Паулина Гарсия, Крисчън Слейтър и други.

"Среща на върха"(с испанско заглавие "Президентът") е трети филм на аржентинския режисьор Сантяго Митре след "Студентът" и "Паулина", всичките с ангажиран лично и политически сюжет, но този път на още по-високо ниво.

Актьорският състав е испаноезичен, с поддържаща американска роля на Крисчън Слейтър. Снимките на филма са в Аржентина и Чили, монтажът е във Франция, а визуалните ефекти в Испания.

СЮЖЕТ

Новоизбраният аржентински президент Ернан Бианко заминава на първата си важна политическа командировка.

Чилийската премиерка е домакин на Регионална среща на лидерите от континента за сформиране на Южноамерикански съюз на нефтопроизводителите, подобен на ОПЕК.

Възприеман като "обикновен" човек от народа, аржентинският президент отлита със самолет като... "необикновен човек".

Новините в родината му следят неговото важно пътуване, което се оказва кошмар, благодарение на неуравновесената му дъщеря Марина и на нейния алчен бивш съпруг, който преследва свои интереси - с изнудване и компромати за престъпления, дори за изборите.

Президентът Бианко се настанява заедно с другите "високи" гости в скъп изолиран хотел, високо в Андите. Наред с формалните поздравления и официалните снимки, той през цялото време е хипнотизиран от дъщеря си, която държи да присъства на преговорите, преследван е от журналистка - за "истината", и накрая е обсаден от американския наблюдател на събитието - "за по-голяма "сигурност".

В тази параноична среда Президентът на Аржентина едва ли ще вземе здраво решение, дори и да има някои лични грехове. Колегите му на "върха" имат много по-големи проблеми, но никой не ги вижда и притеснява, защото те отдавна са продали държавните си интереси.

"Среща на върха" е представен в Секцията "Особен поглед" на Филмовия фестивал в Кан през 2017.

Златна Романова

Изповедите

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад