Студеното сърце

Какъв е животът на човека, останал без сърце заради мечтаното богатство

Държава: България
Година: 1980
Времетраене: 60 минути
Студеното сърце
За продукцията

Телевизионна пиеса

По едноименната приказка на Вилхелм Хауф

Сценарий: Виолета Илиева
Режисьор: Теофана Преславска
Оператор: Атанас Димитров

В ролите: Илия Добрев, Домна Ганева, Иван Налбантов, Меглена Караламбова, Щилян Кунев, Георги Черкелов, Стойчо Мазгалов и др.

"Студеното сърце" е драматизация по едноименната приказка на Вилхелм Хауф, чийто герой - въглищарят Петер Мунк - толкова искал да се отърве от грижите и бедността, че пожертвал най-ценното в човека...

СЮЖЕТ

СТЪКЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ - І част

Младият въглищар Петер Мунк живеел в Шварцвалд и много искал да стане богат по лесен начин. Затова потърсил помощ от Добрия вълшебник - Стъкленото човече, което поискало от него трудолюбие и постоянство. Петер Мунк не се съгласил, много усилия и време щял да загуби за мечтаното богатство. Тогава Мунк решил да потърси услугите на Лошия вълшебник - Михел Холандеца...

МИХЕЛ ХОЛАНДЕЦЪТ - II част

Петер Мунк се срещнал с Михел Холандеца и му разкрил своите желания.

Михел Холандеца обещал всичко срещу... сърцето на Петер и показал своята колекция от други човешки сърца на малки и големи хора. Петер Мунк бързо се съгласил да даде своето и получил онова, за което бил мечтал във въглищарската колиба.

Радостта била кратка и опасна - Петер станал богат и жесток, злобен и неблагодарен, започнал да върши злодеяния, нападал дори най-билзките си. Един ден, останал сам и мразен от всички, Петер Мунк разбрал, че злото, в което е затънал, е безгранично, че желаното щастие не е постигнато и той трябва да се върне отново към труда и скромния си достоен живот.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад