Светът и ние

"Светът и ние" е новото предаване на БНТ за информация, коментар и анализ на международната политика. Излъчва се всеки делничен ден, от 16.40 до 17 часа по БНТ1.

Светът и ние
За предаването
Всички броеве
Гледайте по
Петък 16:40
Четвъртък 16:40
Сряда 16:40
Вторник 16:40
Понеделник 16:40

В предаването говорят на живо изявени професионалисти, политици, анализатори и журналисти от България и цял свят. Репортажите подготвят международните редактори на новините, специалните пратеници на БНТ в горещите точки на света и постоянните кореспонденти на телевизията в чужбина.

Световната пандемия от COVID-19 и сътресенията, които донесе тя в икономиката, политиката и всекиденевния живот показаха колко са важни връзките между хората в глобания свят. Светът и ние – как се отнасят към нас големите световни събития? Европа и ние – как процесите на нашия континент променят ежедневието ни? Съседите и ние – какво важно се случва оттатък нашите граници, където често пътуваме по работа или за развлечение? С нашите сътрудници от близо и далеч БНТ ще приближава света до вас всеки ден!

Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър ще са лицата на „Светът и ние“. С опита си на журналисти, водещи и продуценти на новини, предавания и филми по БНТ, те отново ще се посветят на международната политика.

Най-важното, най-интересното, най-вълнуващото от света – събрано в 20 минути всеки ден в „Светът и ние“.