Свободата да бъда

"Пътеводители" към мечтата и свободата "Да бъдеш"

Държава: България
Година: 2020
Времетраене: 30 минути
Свободата да бъда
За продукцията

Документален филм

Сценарий: Добрина Грачанлиева
Режисьор: Румяна Ангелакова
Оператор: Методи Стоилков
Продуцент: БНТ2-Благоевград

Какви са възможностите на младите хора да следват желанията си и да бранят свободата си, без да изпадат в плен на зависимости от наркотици, алкохол, хазарт, интернет и др. "Свободата да бъда" е пътеводител към мечтата и свободата. Героите са успели българи с международни постижения, които споделят своето виждане за смисъла на живота и тайните за щастието.

Филмът представя убедителни примери за успех на съвременни будители със световен принос - филантропът д-р Милен Врабевски, председател на Фондация "Българска памет", учителят по физика Теодосий Теодосиев, подготвил десетки свои възпитаници за велики открития,

младежите Васил Ралчев и Георги Димитров - духовни вдъхновители на връстниците си, обявени за най- младите предприемачи в класация на "Форбс", автори на книгата "Пет стъпки към по-добър живот" и на сайта "Не бъди посредствен",


Във филма, както и в реалността, светът сякаш се разделя, за да предостави избор на всеки - едната посока минава през знанието и духовното развитие, а другата - през илюзиите и химерите, където всъщност се затягат оковите на зависимостите..

"Свободата да бъда" изразява жизнената нуждата на всеки човек да притежава най-висшата ценност – свободата, защото само свободният човек може да бъде щастлив и да се почувства част от Божествената вселена.

Не бъди посредствен

"Линия култура"| БНТ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад