Търговците от Хуейджоу

Бързото развитие и загадките в стария Хуейджоу

Държава: Китай
Времетраене: 30 минути
Търговците от Хуейджоу
За продукцията

Документален филм

Провиниция Хуейджоу е разположена в югозападен Китай между Юнан на запад, Съчуан на север, Хунан на изток и Хуандзи на юг.
Територията е 176 000 кв.км. Населението е 42 милиона души.


Хуейджоу се смята за една от най-старите области в Китай, с голямо разнообразие на малки племена, запазили своите традиции и култура. Техните домове от дърво и камък съжителстват с новото строителство.

Климатът е субтропичен, но "капризен" и се различава в отделните градове, като най-приятно е времето в столицата на провинцията. Традиционният поминък е земеделие - зелен чай и ориз. Кухнята е разнообразна. Ритуали и фестивали за туристите не липсват. Туризмът се развива в последните години със създаването на нова транспортна връзка към вътрешността - с високоскоростен влак.

Интересът към Хуейджоу расте. Един от най-"бавноразвиващите" се райони на Китай, стратегически затворен през комунизма въпреки трафика на опиум, днес Хуейджоу привлича високотехнологичните компании за информационен хъб.

Причината е изследването на климата, а в планинския Хуейджоу, с реки, пещери и водопади, се наблюдава странно засушаване...

Атракция за туристите тук са стари и възобновени забележителности - Старият град, Дворецът на дракона, Градската кула, пещери, Осветената долина, търговски улички, народни песни и танци, традиционният ритуал със зелен чай.

Златна Романова

Усещане за Хеуйджоу

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад