Титаник - историята след потъването

Смъртоносната загадка води до скок в шпионажа и технологиите

Държава: Великобритания, Канада
Година: 2011
Времетраене: 88 минути
Титаник - историята след потъването
За продукцията

Документален филм

Сценарист и режисьор: Мариън Милн
Оператор: Анди Магълтън
Музика: Ерик Лемойн

Разказ за спасителната акция, последвала катастрофата на "Титаник", за случилото се с оцелелите и с жертвите. Каква е била основната причина за трагедията и какви са били последиците?

Наред с множество програми и филми за невъзможното потъване на Титаник" се появяват и продукции за последствията като този филм, изследващ с документални кадри и игрална възстановка периода на продължителното издирване на загиналите - едновременно герои и предатели.

Немислимото се случва в нощта на 14 срещу 15 април 1912. На път от Саутхемптън за Ню Йорк, потъва гордостта на британския флот - най-големият, нов и модерен лайнер "Титаник". Корабът отплава на 10 април. 4 дни по-късно е на дъното на Атлантическия океан след удар в айсберг - потъва за по-малко от 3 часа, с около 1500 жертви.

Този филм започва там, където другите свършват, разкривайки събитията по откриване и разпознаване на телата на загиналите.

Във фокуса на разказа са екипажът на кораба "Макей-Бенет" от Халифакс и регистраторът на Нова Скотия, който предлага революционен метод за идентифициране на мъртвите - с фотографиране на телата.

В изследването на историята участват наследниците на три фамилии от пасажерите на кораба - от цигуларя, който продължава да свири, за да успокои публиката до най-богатия човек на палубата, успял да качи на спасителна лодка младата си бременна съпруга, преди самият той да потъне...

******

От всички версии в търсене на причините за случилото се, излиза, че най-лошият герой в тази трагедия трябва да е бил самият кораб, но едва ли...


В резултат, от катастрофата до днес, непрекъснато се усъвършенстват технологиите за контрол и наблюдение над и под вода, особено през Втората световна война...

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад