Точка на кипене

Какво кипи в кухнята на известен ресторант в предпразнична треска...

Държава: Великобритания
Година: 2021
Времетраене: 91 минути
Точка на кипене
За продукцията

Драма

Режисьор: Филип Барантини
В ролите: Стивън Греъм, Винет Робинсън, Джейсън Флеминг, Рей Пантаки, Хана Уолтърс и др.

ФАБУЛА

В най-натоварения ден от годината напрежението в кулинарен екип ескалира въпреки усилията на екипа и проблемът изглежда не е в кухнята. Събитията и реакциите, проследени в хронология, стигат до "Точка на кипене".

СЮЖЕТ


Анди Джоунс е кулинарен майстор в популярен ресторант, но има проблем с алкохола и наркотиците. Изостава в работата си, което води до намаляване на оценката на ресторанта. Джоунс не успява да обърне внимание и на семейството си и в крайна сметка изпуска контрола над всичко.

*В главната роля в "Точка на кипене" е Стивън Греъм - английски актьор с карибски и шведски корени. Греъм е роден в Ливърпул, работи в Лондон и живее в Ибсток. Популярен е от телевизионни програми на Независимата британска телевизия ITV, снимал е в "Бандите на Ню Йорк", в "Дама, поп, асо, шпионин" и в "Това е Англия". Актьорът признава, че наистина обича Англия и не мисли изобщо за Лос Анджелис и Америка.
На 31 декември 2022 Стивън Греъм е удостоен с Орден на Британската империя, който посвещава на своята майка.

Награди и номинации за "Точка на кипене"
Номинации от БАФТА, от Британските награди за независимо кино, от Лондонския кръг на филмовите критици, от Филмовите фестивали в Карлови вари, Гьотеборг и Цюрих (2021-22)
Награди за филм на Филип Барантини, главна роля на Стивън Греъм и продуцентски екип от Филмовия фестивал в Таормина, Сицилия (2022)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад