Убийството на свещения елен

Операция на съвестта - на празна маса, с избрани гости...

Държава: Ирландия, Великобритания, САЩ
Година: 2017
Времетраене: 120 минути
Убийството на свещения елен
За продукцията

Трилър

Сценарист и режисьор: Йоргос Лантимос
В ролите: Колин Фарел, Никол Кидман, Бари Кеоган, Съни Сулджич, Рафи Касиди, Алисия Силвърстоун и др.

Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос събира гравиран актьорски състав в "Убийството на свещения елен". Филмът носи популярност за младия ирландски актьор Бари Кеоган между стабилния, но потиснат сънародник Колин Фаръл и демонстративно сексапилната австралийка Никол Кидман.


Сюжетът се разиграва в психологически капан, предизвикан от реален инцидент и серия мистериозни последствия за косвено свързаните с една смърт и непризната вина. В предизвиканата игра на решения - с обноски, чувства и съвест - минава образ на елен, който не за първи път в киното се явява неуловим символ на невинност и благородство. За съжаление, случайността или премереният куршум винаги могат да го "отстрелят" и животът да продължи без угризения.

Доктор Стивън Мърфи е уважаван кардиохирург. Негов пациент умира на операционната маса. Появява се 16-годишният син на починалия - Мартин, който сякаш изкупително се промъква в живота и семейството на лекаря.

Първо скъпи подаръци, после вечеря, приятелство с децата, внимание към съпругата, гостоприемство в красив и чист дом. С неговите посещения идилията в семейство Мърфи започва да залязва, в сянка на объркване, съмнения, инциденти, вина, страх и наказание за невинните. Стивън Мърфи се опитва да овладее ситуацията, напразно. Опрощението изисква жертва за "спасение на душите", но само признатият грях може да ги изкупи...

Времето обаче минава и сметката вече е друга. Докато докторът се бори със своята вина, малкият му гост и "наместник на съдбата" също трупа грехове. Кой и как ще отсъди кой е по-грешен и способен да съди...

*Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад