В лабиринта

Какво се случва с жертвите в "Лабиринта"

Държава: Италия
Година: 2019
В лабиринта
За продукцията

Криминален психотрилър

По романа "Човекът в лабиринта" на Донато Каризи
Режисьор: Донато Каризи
В ролите: Дъстин Хофман, Тони Сервило, Валентина Беле и др.

ФИЛМЪТ, РОМАНИТЕ и РЕАЛНОСТТА

Психотрилърът "В лабиринта" е адаптация по роман от поредицата "Мила Васкес" на Донато Каризи ("Момичето в мъглата", 2017)


Донато Каризи е италиански писател, журналист, сценарист и режисьор, който пише мистерии със сложни фабули - за похищения и други престъпления с неясен извършител, който може да е реален или да е само в съзнанието на жертвите. Или има и друг, който пречи на съзнанието им да стигнат до истината за случилото се в реалността.

Манипулацията е двустранна. Това е разбрал Донато Каризи, докато е следвал право и криминология, преди да стане писател и режисьор. От криминалните разпити е осъзнал, че в човека живеят светла и тъмна страна и една от тях се проявява повече, доминира и дори убива другата.

Дали писателят Карузо е "италианският Стиг Ларшон или Томас Харис", няма значение, ужасите са същите и психотрилърът е добър начин за изследване на човешките дълбини. Самият Донато Каризи харесва Ларшон, но най-вече Кен Фолет.

Историите от романите на Донато Каризи не са само плашеща фикция, а тревожно отразяване на опасни загадки в действителността - като изчезналата дъщеря на Ал Бано и Рoмина Пауър (през 1994 в Луизиана) и множество други необяснимо изчезващи деца, за които не се говори....

Освен автор и режисьор, Каризи е и продуцент на мистерията "В лабиринта", с 4 милиона приходи от разпространение.

Водещи в загадката на екрана са актьорите Дъстин Хофман и Тони Сервило, всеки със своя профил на професионалист от висока класа.

СЮЖЕТ

Саманта Андрети се появява, 15 години след като е била отвлечена. Тогава е била 13-годишна. Сега е на 28. Настанена е в частна клиника. Събужда се в болнично легло и до нея е доктор Грийн - американски психиатър, който вярва, че в спомените й се крие нейният похитител. Саманта не помни нищо, освен че е била затворена на място, наречено "Лабиринта".

Там е трябвало да изпълнява разни задачи, за да оцелее. Ако успее, е щяла да бъде наградена, ако ли не, е била наказвана от похитителя. В пъзела се появяват комикси с дяволски послания и човек с костюм и маска на Заека Бъни. Има и други образи на измъчвани момичета.

Изглежда, случаят не е нов в полицията, но е бил в архива на нерешените "студени досиета". Извън болницата частният детектив Бруно Генко се е занимавал с тази история преди години и сега може да я приключи, защото не му остава много време.

Въпросът е дали лекарят или криминалистът ще стигне по-бързо до извършителя, преди той отново да се скрие "В лабиринта"...

Златна Романова

"Брилянтно сурово изобличение на дълбините в човешката природа". Сънди Таймс

"Интригуващо и много плашещо". Кен Фолет

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад