Есенно слънце

Какво означава: "Да гледаме трезво на живота и да не дишаме "спомени"...

Държава: България
Година: 1982
Времетраене: 70 минути
Есенно слънце
За продукцията

Телевизионен филм
Драма


По мотиви от прозата на Константин Константинов
Сценарий: Георги Мишев
Режисьор: Павел Павлов
Оператор: Иван Варимезов
Художник: Руси Дундаков
Музика: Тончо Русев

В ролите: Аня Пенчева, Стефан Данаилов, Борис Луканов, Невена Коканова, Николай Бинев, Антон Горчев, Соня Маркова, Кина Мутафова, Катя Филипова, Домна Ганева, Ирен Кривошиева, Сотир Майноловски, Асен Миланов,Васил Банов и др.

СЮЖЕТ

България, 30-те години на ХХ век, малък провинциален град. Вяра Задгорска се връща в родния си край като дипломиран доктор след шестгодишно обучение във Франция. По пътя тя се запознава с имотния чифликчия Асен Вълчев, който е очарован от нея, но тя е влюбена в друг - в адвоката Кирил Дончев.

Преди години, след порой, родният дом на Задгорска заедно с родителите й е отнесен и затова тя се настанява в къщата на Дончев. Той вече е женен, има деца и желанието на Вяра да върне миналото е невъзможно. Освен това тя усеща и промяна в поведението на някогашния си любим - Кирил се е превърнал в пресметлив и безскрупулен човек. Заедно с жена си Райна той се опитва да я сватоса за Вълчев и така я принуждава да се премести да живее в местния хотел "Централ".

Там съдържател е Теодосий, при когото работят Тинка и Ленчето. Евреинът Виктор Карабашев ухажва Тинка и двамата се готвят да се женят. Но един ден сервитьорката е намерена мъртва. Внезапно починал е и Карабашев. В селото има други събития и неволи.

А Асен Вълчев не е забравил Задгорска и докато тя живее при Дечев, често я посещава с мотив, че е стар познайник на адвоката. Вълчев търпеливо ухажва Вяра, но сърцето й е угаснало за нови, по-дълбоки познанства. След отказа й на предложението му за брак, Асен Вълчев заминава като интербригадист в Испания, а Задгорска съжалява за миналото ...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад