В района Шамбала

Кой знае къде е "истински чистата земя" и какво е Шамбала

Държава: Китай
Година: 2018
Времетраене: 45 минути
В района Шамбала
За продукцията

5-серийна документална поредица

Режисьори: Гуо Дзъ-и, Шън Дун
Продуцент: Китайска централна телевизия (CCTV)

В Китай Шамбала е град на Тибетското плато в Автономна китайска префектура на провинция Съчуан, Северозападаен Китай. Преди 2005 се е наричал Сангпи или Сонгпей.

Документалната поредица на Китайската централна телевизия - "В района Шамбала" - разказва за живота на различни етнически групи на тази територия, за живота им, връзката с природата и техните отношения.
Всеки кадър в тази продукция е оценен като "изкуство" и заслугата изцяло е на природата. Музиката е от италианския композитор Симоне Джулиани. Снимките започнали през 2017.

През цялото време екипът трябва да преодолява разни географски проблеми - с надморска височина, капризно време и други местни особености. Цялото пътешествие обхваща над 110 000 км, за 270 снимачни дни.
За китайците "Шамбала е истинска чиста земя".
Целта на разпространението на филма е да предизвика интерес и да привлече туристи "В района Шамбала".

.........

В индуизма и будизма Шамбала е Царството на Добрия дух. Когато човечеството потъне в алчност, материализъм и войни, Неговата сила ще се издигне и ще победи Дявола.

Мнозина изследователи и мистици не са успели да посочат местоположението на Шамбала, но са сигурни, че то ще се материализира във време на голяма нужда от Светлина за света.

Според Далай Лама Шамбала е само духовно, а не физическо място. Съществуват разни спекулации за географското му положение - Тибет, Алтай, Кашмир....

На физическо ниво Шамбала е на Север и определя произхода на тези, които ще преборят злото. На енергийно ниво представлява чакрата на Сърцето, от която зависи Животът.В Европа учението за Шамбала е пренесено от окултния философ-спиритуалист - Елена Блаватска /родена в Екатеринослав, Руска империя, дн.Украйна/.

Тайната за Шамбала е обиколила света, но Царството остава скрито за човешките очи...С идеите му се злоупотребява както с всичко, от което човекът смята, че може да се възползва. Има и глобална секта. Но Шамбала не е измама, защото Силата се проявява в историята на Земята и никой, дори най-посветените монаси не могат да я контролират, освен да я изучават.

Златна Романова

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад