Въпрос на вкус

От чий вкус зависи появата на един музикален албум ...

Държава: Франция
Година: 2022
Времетраене: 103 минути
Въпрос на вкус
За продукцията

Музикална комедия

Режисьор: Мишел Льоклер
В ролите: Ребека Мардер, Феликс Моати, Жюдит Шемла, Ай Хайдара, Артюс, Франсоа Морел, Грегоар Десон, Елоиз Жанжо, Филип Ребот и др.

СЮЖЕТ

В Париж Марсия е млада музикална изпълнителка, доволна от първия си успех, въпреки че още търси себе си. Марсия цени музиката като стил и преживяване и решава да възроди славата на поп-рок легендата Дареджан от 70-те, потънала в забрава. Срещат се и се оказва, че старата музикална икона, макар и не така популярна, е все още витална, пълна с идеи и вдъхновение. Двете с Марсия създават и записват нов албум, но Дареджан внезапно напуска този свят.

Останала сама с проекта, Марсия търси начин да го реализира като убеди единствения наследник на правата на починалата певица - Антони. Той е дребен търговец от покрайнините, който не харесва нито своята далечна родственица Дареджан, нито нейната музика. Антони има друг вкус и начин на живот, той е прагматичен, обявява 23 000 евро на минута за правата в албума плюс всичко в наследство и изобщо не се церемони.

Срещите с Марсия обаче му дават възможност да опознае и нейния свят, дори и да не го харесва. В контраста между артистизъм и търговия, между изтънченото и популярното, между искреността и лъжите, трябва да се роди решението за един нов албум с носталгия и с надежда.

ФИЛМ


Музикално-социалната комедия "Въпрос на вкус" е шести филм на режисьора Мишел Льоклер, който разкрива и част от неговото минало - самият той е музикант, имал е група, снимал е клипове и в този сюжет обединява своите две страсти - киното и музиката.
"Въпрос на вкус" съдържа любопитен материал от архивите на френската музика и от задкулисието при реализирането на всеки музикален албум - с идеите и с проблемите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад