Варницата

Уроци по чест, злоутреба и манипулация във "Варницата"

Държава: България
Година: 1983
Времетраене: 56 минути
Варницата
За продукцията

Телевизионен филм
Драма

По романа на Христо Калчев - "Нежни вълци"

Сценарий: Христо Калчев
Режисьор Марио Кръстев
Оператор: Константин Занков
Музика: Александър Бръзицов
Художник: Руси Дундаков

В ролите: Милко Желязков, Пламен Сираков, Кирил Варийски, Веселин Вълков, Иван Цветарски, Антон Радичев, Димитър Георгиев, Румен Иванов, Георги Стоянов, Анна Хлебарова, Боряна Пунчева, Зоя Стоянова и др.

ФИЛМ

Филмът "Варницата" е по романа "Нежни вълци" на писателя Христо Калчев, описал историята на "прехода" в България в т.нар. "Вулгарни романи".
Драмата "Варницата" разкрива епизод от морално наследство в предверие на продължаваща история...

СЮЖЕТ
80-те години на ХХ век. Стоил, Прилепа, Гого Графа и Сашо Сладкия са шофьори на тежкотоварни камиони в Автобаза "Младост". Те грубовато се шегуват с новодошлия си колега и веднага го кръщават "Новия". Особено жесток с него е монтьорът Рашо Кита. Обект на подигравки е и пазачът Белев, доносник на началника на базата - Бръмбаров. Случайно Графа вижда Бръмбаров с жената на колегата си Виктор и решава, че двамата са любовници. Шофьорите се впрягат да защитят честта на семейството- вечерта отиват в кабинета на Бръмбаров, нанасят му побой и го карат да подпише декларация, че няма да ухажва съпругите на подчинените си. Началникът настоява да доведат Виктор и твърди, че той знае за посещенията на жена си и дори сам я е изпратил при него. Заплашва всички с уволнение. Объркани и изплашени, шофьорите се изправят един срещу друг. Бръмбаров дава шанс на подчинените си да останат на работа, ако напуснат кабинета му през счупения от тях прозорец, под който е варницата. Един по един мъжете скачат. В кабинета на Бръмбаров остават само Ботко и Стоил, които избират достойнството си и тръгват към вратата. Бръмбаров им предлага да забравят за случилото се. На следващия ден камионите им остават на паркинга...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад