Великият Париж

Централен офис и по-малко данъци за бизнес "в съседство"...

Държава: Франция
Година: 2019
Времетраене: 90 минути
Великият Париж
За продукцията

Бизнес комедия

Режисьор: Мохамед Хамиди
В ролите: Жил Льолюш, Малик Бентала, Сабрина Уазани, Камий Лу и др.

ФИЛМЪТ

След "Човекът и кравата" алжирският французин и режисьор Мохамед Хамиди снима с Жил Льолуш "Великият Париж" (с оригинално заглавие "Дотук всичко върви добре" или ..."Нов бизнес на тъмно").

С критично чувство за хумор комедията разкрива двете лица на "светлината" в Париж - с живота във "високата" и в "ниската" зона на града, с рекламите и със скритите номера. Схемата е такава, че богатите са високо, но плащат данъци ниско, за да печелят повече, ако не ги хванат някой ден, когато ще трябва да си научат урока точно там, където са регистрирани във "Великия Париж".

СЮЖЕТ

Фредерик Бартел е около 40-годишен предприемач, разведен, с един син и с малък бизнес в парфюмерията и козметиката. Фирмата му е във "високите етажи" на Париж. Той печели добре и е на път да сключи най-изгодния договор, когато в офиса се появяват финансови инспектори.

Оказва се, че от години Фредерик е избягвал данъците в схема, по която фирмата му е регистрирана в сив квартал от покрайнините, където се ползват големи данъчни облекчения за стимулиране на бизнеса в непривлекателни райони от "периферията" на френската столица. Данъчните поставят ултиматум на Фредерик - да плати дължимите 2 милиона долара или да се изнесе и да се пренесе там, където се е регистрирал - в района на предградието "Курньов".

Бартел и служителите му се местят от другата страна на живота в Париж и мислят, че са достатъчно опитни, но тук ще се учат на съвсем други неща - техники по самозащита, как да се движат като "недосегаеми", къде е "боклукът", кои са силните играчи и защо охраната е толкова смешна.

В "Курньов" най-авторитетен е местният наркобос, който слуша Бари Уайт, а свръхобразована жена може да работи само в "Макдоналдс".

Школата по "нов бизнес в съседство" започва...

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад