Видението

Как се определя истинността на свещенодействието сред толкова...чудеса

Държава: Франция, Белгия, Йордания
Година: 2018
Времетраене: 144 минути
Видението
За продукцията

Драма

Режисьор: Ксавие Джаноли
В ролите: Венсан Линдон, Галатея Белуджи, Патрик д’Асумсао, Наталия Дончева и др.

ФАБУЛА

Журналист е изпратен от Ватикана да разследва френска девойка, която твърди, че е посетена от Дева Мария.

ИСТОРИЯ

Сюжетът на филма "Видението" е вдъхновен от действителната история на Света Бернадет от Лурд, която е била 14-годишна девойка, когато е преживяла 18 видения на Светата Дева - през 1850. Днес това е поводът Лурд да привлича над 5 милиона католици годишно, с очакване на други чудеса.

Същото тайнство вълнува и френският актьор Робер Осен, който става режисьор на жив спектакъл "Жена на име Мария", представен в Лурд през август 2011.
Режисьорът Ксавие Джаноли търси мястото на човека в съвременна версия на историята, разказана във филма "Видението".

ФИЛМЪТ

Жак е журналист в регионален френски вестник. Репутацията му на безпристратен изследовател привлича вниманието на Ватикана, откъдето го избират за водещ на Комисия, която да докаже легитимността на едно свещенодействие.

Събитието се случва в малък провинциален пансион. Там девойката Анна дели една стая с друга девойка - Мириам. Но Анна твърди, че е получила видение от Дева Мария.

В селото тя е постоянно заобиколена от впечатлени вярващи, между тях се намесват скептици, чиновници и църковни служители.

Задачата на журналиста Жак е да докаже, че преживяното от девойката тайнство е в тон с каноните на Църквата, но докато той се опитва да постигне това, самата Анна се изтощава от разпитите, а неговата собствена вяра е разклатена от странни предразсъдъци в религия, която би трябвало да ги отрича.

Въпросите в тази противоречива картина на вярата са кой е истинският герой във Видението и какво е склонна да приеме Църквата за божия истина сред всевъзможни артефакти, фалшификати и чудеса....

И въпреки всички съмнения във "Видението" се вижда, че в Християнството догмите са най-малко и отдавна са заглъхнали, а Църквата е все по близо до съвремието...

"Жена на име Мария"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад