Владислав Панев: На България е нужно стабилно парламентарно мнозинство, което да има здрава логика във взимането на решенията си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вследствие решението на президента да даде третия мандат на "БСП за България" почти със сигурност отиваме на нови парламентарни избори, това заяви в "Още от деня" Владислав Панев от "Демократична България".

Коментира, че след предварителните заявки от политическите сили преди връчването на мандата на БСП, по-скоро е скептичен, че кабинет ще бъде съставен. Просто много трудно може да се конституира мнозинство около левицата. Подчерта, че различията между БСП и "Демократична България" са все по-отчетливи не само по външнополитическите теми, но и по темата за популизма и харченето на държавни пари.

"Ако не бяхме ние от "Демократична България" бюджетът за 2022 г., който беше удължен за 2023 г., щеше да бъде доста избушен с огромен дефицит. По тази причина ми е много трудно да предположа, че можем да имаме каквото и да е споразумение за третия мандат с БСП. Естествено нашите национални съвети на трите партии в "Демократична България" ще го решат това, но шансовете не са огромни", допълни той.

Панев подчерта, че на България е нужно стабилно парламентарно мнозинство, което да има здрава логика във взимането на решенията си, а не конвент, който с огромни мнозинства да приема глупави решения. По думите му действащият парламент е може би най-популисткият от 1997 г. насам.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад