Водопадите Мълхоланд

Истината за смъртта не засяга жертвата, а нейните връзки...

Държава: САЩ
Година: 1996
Времетраене: 120 минути
Водопадите Мълхоланд
За продукцията

Трилър

Режисьор: Лий Тамахори
В ролите: Ник Нолти, Мелани Грифит, Дженифър Конъли, Чаз Палминтери, Джон Малкович, Трийт Уилямс, Крис Пен, Майкъл Мадсън, Брус Дърн, Луиз Флечър, Вирджиния Мадсън и др.

"Водопадите Мълхоланд" не е просто сценарий за трилър, а истинска калифорнийска история. Слоганът "Това не е Америка, това е Лос Анджелис" се отнася не за филма, а за реални събития там. През 40-те и 50-те години в Ел Ей се разпорежда специален полицейски отряд, известен като "Шапкарите".

Четиримата му членове са всемогъщи служители със странни навици и никакви задръжки да преминат закона, ако целта го налага. Имат подкрепата на шефа и действат така, както искат.

Толкова, че не е ясно дали те или престъпниците са по-опасни за среща. Във времето стават известни като "Гангстерския отдел", а впоследствие се оформят като дирекция "Сигурност" с неограничени права в "борбата срещу мафията от "Източното крайбрежие", но тази легенда обслужва само тях...

Анонсът е "Силата на любовта срещу любовта към силата".

Разказаният инцидент е страшен и не е фикция. В околностите на града е намерено захвърленото тяло на красивата Алисън Понд, неустоима жена и еротичен блян за не един мъж.

Започнала е с прелъстяването от малка, нейната дъщеря я очаква същото, с жесток и алчен сутеньор. Алисън обаче е обиграна. Тя има приятел-фотограф, който тайно снима сексуалните й срещи - за негово самозадоволяване и за нейна самозащита, ако се наложи...

През леглото й минават важни особи. Последните две са критични. Единият е шефът на отряда на "Шапкарите" - щастливо жененият Макс Хувър, който даже е бил влюбен в Алисън, но я оставя.

Другият е генерал Тимс, учен и ръководител на атомни разработки в секретна военна база. Алисън е била там, видяла е детониране на атомна бомба и заключени отделения с облъчени хора.

Сега тя е мъртва и смъртта й не е лесна за подминаване. Сексуалните й срещи с Хувър и Тимс са снимани от фотографа й. Въпросът е кой пръв ще стигне до филма, за да го унищожи.

Макс Хувър и неговият екип се движат по следа от парче кристал в крака на жертвата. Така стигат до военната база на водопадите Мълхоланд. Там влизането е забранено и животът има само едно значение - експериментално. ...Свидетели не се допускат.

"Шапкарите" все пак успяват "да се поразходят" отвътре въпреки усилията на полковник Фицджералд.

Но дори и да стигнат до причината за смъртта на Алисън, другата истина е още по-смъртоносна. Жертвите остават - едните не могат да се изброят, скрити в базата с радиация на военни психопати, другите са в развихреното разследване за честта на едно компрометирано ченге. Големият шеф този път не иска да бъде замесен, но се намесва ФБР.

Официалните трупове са шест плюс един, раздялата за някои от оцелелите е окончателна...

Златна Романова

"Онова там е федерална собственост. Това тук не е. Това е Лос Анджелис - моят град. Тук навън ти си нарушител. И аз мога да те разнищя, да изгоря къщата ти, да спя със съпругата ти, да убия кучето ти. Единственото, което ще те спаси, е да не те намеря. Но аз вече те открих".
"Движим се натам, накъдето ни води случаят".

"Не и ако ви води тук".
"Ти си доста по-умен, отколкото изглеждаш, което може да е предимство в твоята сфера. В моята всеки отчаяно се стреми да изглежда по-умен, отколкото е в действителност".

"Тези частици всъщност, които са толкова малки, че никой не би могъл да ги види никога, съдържат достатъчно енергия да взривят тази къща, целия град, всички хора на Земята".
"Аз не се замислям за тези неща. Вероятно съм видял твърде много."
"Какво виждаш?"
"Хора, умиращи преждевременно".

"Такава е историята на света. Някои хора умират рано, за да живеят други. И това е крайгълъният камък на цивилизацията. Война. Религия. Демокрация. Стотина трябва да умрат, за да живеят хиляда"

...или обратното?

(...) "Такива" са формулите и мерките на някои "учени" за живота и населението на Земята, от дистанция...

Ник Нолти

Трийт Уилямс

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад