За знаците в политическия диалог между първите коалиции - анализ на Първан Симеонов и Росен Стоянов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днешната лидерска среща показа опити за представяне на възможности, че двете големи коалиции могат да разговарят. Това каза в „Още от деня“ специалистът по политически комуникации Росен Стоянов.

Според социолога Първан Симеонов важна е голямата картина, а не детайлите, защото те са предвидени отдавна. 

"Това е загуба на национално време. Още през 2020 г. предупреждавахме, че така ще стане. След като политиците говорят за управленска програма, значи вратата за някакво управленско взаимодействие е леко отворена. Като че ли ПП осъзнава, че трябва да бъдат една идея по-конструктивни. Но колкото и да са конструктивни, те са анти ГЕРБ проект", добави Симеонов.

Росен Стоянов допълни, че коалицията ПП-ДБ не прави нищо в посока обясняване за случващото се.

"Когато съществува информационен вакуум, той се запълва  от догадки, предположения и манипулативни твърдения", каза още той.

По думите на Първан Симеонов Бойко Борисов иска да падне стигмата върху него, а ПП не искат да се долепят до ГЕРБ, защото това е „сигурна смърт“.

„Цялата сила на ПП им идваше от анти ГЕРБ настроенията. Борисов е много „за“ да има някаква коалиция, а ПП по-трудно ще го приемат. ДБ никога не са губили диалог с Борисов. Единственото нещо, което трябва да се случи, за да има подобна коалиция, е ПП да продадат нещо на своите избиратели. Много е тежка ситуацията и всичко е гадаене“, смята той. 

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад