Залез

Една невинна мечта в края на империята...

Залез
За продукцията

Драма

Режисьор: Ласло Немеш
В ролите: Юли Якоб, Влад Иванов, Евелин Добош, Чарник Марчин и др.

Унгарският режисьор Ласло Немеш учи политически науки в Париж, продължава с кино в Сорбоната и се завръща в Будапеща като асистент на Бела Бар. С първия си пълнометражен игрален филм - "Синът на Саул"(2015), печели "Оскар за чуждоезичен филм и оттогава е във фокуса на форумите във Венеция, Лондон, Севиля, Пекин, Торонто, Стокхолм, Букурещ, Будапеща. "Залез" е третият му игрален филм, оценен високо в изпълението на костюми, декори и кадри, за сметка на друга събитийна автентичност в сюжета.

Действието се развива в Будапеща през 1913, където млада жена, без никакви близки, търси следи от своето изгубено минало и докато го намери, ще пропусне и онова, което е пред очите й... Настъпва краят на Австро-унгарската империя.

1913, Будапеща, в сърцето на Европа. Младата Ирис Лейтер пристига в столицата с големи надежди да работи като моделиер в легендарен магазин за шапки, който някога е принадлежал на родителите й.

Новият собственик Оскар Брил безцеремонно я изгонва. Но Ирис е силна и смела, и отказва да напусне града. Магазинът се подготвя за честване на 30-годишния си юбилей. За празненствата са поканени богаташи и аристократи, пристигат гости и от Виена.

Междувременно Ирис разбира, че има брат Калман и тръгва по следите му - среща се с разни хора, минава през страшни места и навсякъде я упрекват, че "търси Дявола". В града вече открито се носи гневът на стихията.

Междувременно сред служителките на магазина се провежда конкурс. Една от тях ще замине да работи в Двореца във Виена...

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад