Земя на странници

Товa място не е на картата, а в съзнанието...

Държава: Ирландия, Австралия
Година: 2015
Времетраене: 107 минути
Земя на странници
За продукцията

Трилър

Режисьор: Ким Фарант
В ролите: Никол Кидман, Джоузеф Файнс, Хюго Уийвинг и др.

Освен Болдуин, другата филмова фамилия са Файнс. Джоузеф Файнс /брат на Магнъс, Ралф и Марта Файнс/ и Никол Кидман попадат в "страшна пясъчна буря" в Австралия за филма "Земя на странници".

Природата е съпътстващ фон на родената там Кидман, за да разкрие странностите на живота, но не навън. Актрисата е предпочитана за роли в психотрилъри със сексуални перверзии, убийствени тайни и раздвоение на личността. Тя е вечната привидно покорна, но фатална жена в "Скрити белези", "Мъртвешко спокойствие", "Часовете", "Широко затворени очи", "Убийството на свещения елен".

Задължително е героинята й да бъде красива и силна, както и в този дебют на австралийската режисьорка Ким Фарант. "Земя на странници" е изследване на аномалиите в света и в съзнанието, независимо от мястото. Територията е отвътре, а природните феномени са подходящ декор за търсеното внушение.

Децата на Катрин и Матю Паркър изчезват. Семейството отскоро живее в австралийското градче Надгари.

Тревогата им съвпада с приближаваща пустинна буря от силен вятър с червен пясък. В издирването на изчезналите момче и момиче помага шериф Дейвид Рей. Сред местната общност плъзват слухове и подозрение.

Скоро малкият Том Паркър е намерен, обезводнен в пустинята. Той разказва, че сестра му Лили е откарана с някаква кола.

Дъщерята на семейство Паркър е красива, палава и привлекателна не само за младежите, а и за по-зрели мъже.

Те не я преследват, но тя ги предизвиква. Изчезвала е и друг път. Може би родителите й знаят повече за това, от което са избягали чак в това пустинно място на Австралия.

Сега семейство Паркър трябва да намери Лили, търсейки истината и за нея, и за самите себе си. Разкритията няма да минат безболезнено.

Златна Романова