Жената на пастира. Легенда за Моли Джонсън

Какви са законите за оцеляващите в австралийската пустош

Държава: Австралия
Година: 2020
Времетраене: 108 минути
Жената на пастира. Легенда за Моли Джонсън
За продукцията

Историческа драма

По разказа "Жената на пастира" на Хенри Лоусън

Сценарист и режисьор: Леа Пърсел
В ролите: Леа Пърсел, Боб Колинс, Сам Рийд, Джесика Де Гоу, Малакая Дауър-Робъртс и др.

ФАБУЛА
Във време на беззаконие и нашествия в Австралия една смела жена се грижи за децата си и за семейната ферма, докато съпругът й е далеч, а враговете са много....

ФИЛМЪТ


Леа Пърсел пише сценарий, продуцира и режисира своя дебютен игрален филм - "Легенда за Моли Джонсън", в който изпълнява и главната роля.

Фабулата е по разказа на Хенри Лоусън - "Жената на пастира". Сюжетът е исторически - във време на нашествия, с природни опасности и без справедливост, коренното население в Австралия живее в постоянен страх. Веднъж, преди залез слънце, под колибата на Моли Джонсън се укрива змия, забелязана от едно от децата. Когато всички са заспали, Моли и кучето й Алигатор чакат змията да се появи отново, за да я убият.


В австралийската литература разказът на Хенри Лоусън е вписан в раздел "Домашна литература" и е посветен на битката за оцеляване в дивата пустош. Във филма сюжетът е пренаписан, като змията е заменена с дяволски опасен мъж. Снимките са в района на Снежните планини в Нов Южен Уелс на Австралия.

СЮЖЕТ

1893 година, Австралийската пустош. Територията е сурова, хората са издръжливи и винаги нащрек, законът е ненадежден за слабите и безащитните. Тук местното население и особено жените лесно стават жертва на дивата природа или на човешката жестокост.

Дори Нейт Клинтоф, който е новодошлият пазител на реда и законността, още се бори за своето място в негласната йерархия.

Моли Джонсън, бременна и сама с четирите си деца във ферма, далеч от града, знае мястото си много добре и няма да позволи да я погубят. Тя ще направи всичко възможно да защити живота на своите деца. Наистина всичко - за истинска справедливост.

Награди и номинации

Награди и номинации за най-добър филм, режисьорски дебют, сценарий и главна роля на Леа Пърсел и за операторска работа на Марк Уорман от критиката и от Филмовата академия на Австралия, от Фестивала в Сидни, от Азиатско-тихоокеанските филмови награди, от Фестивала във Варшава (2020-21)

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад