Животът е хазарт

Какъв е шансът в залаганията на пристрастените играчи...

Държава: САЩ
Година: 2006
Времетраене: 113 минути
Животът е хазарт
За продукцията

Криминална драма

Режисьор: Марк Райдел
В ролите: Ким Бейсингър, Форест Уитакър, Тим Рот, Дани де Вито, Келси Грамър, Рей Лиота, Ник Канън, Джей Мор, Карла Гужино и др.

ФАБУЛА
Различни герои в един неспокоен град дебнат шанса за печалба и нямат нищо общо помежду си освен хазартът, който поглъща живота им.

СЮЖЕТ


Писателка тайно харчи семейни спестявания в казино. Там среща бивш илюзионист, чиято мечта е да си върне славата като неин съветник в играта.

Убийство на букмейкър привлича вниманието на ченгетата към дребен играч, който се оказва препятствие за трети - тайнствен и непознат лидер в залозите. Други двама букмейкъри са приятели и партньори, но комбината им е застрашена от нова оферта и последно предупреждение в личния живот.

Механик с дългове от залози моли своя брат - баскетболист да пропусне някои точки в мача, на който е заложил.

Трениран детектив наблюдава всичко и размишлява как всички тези играчи могат да спечелят, след като залозите са срещу тях.

"Всички преследват нещо. Повече пари. Повече любов. Това, което наистина търсят е повече живот. Но понякога, докато се стремят към нещо по-голямо, губят от нещо малко. Прекрасен свят. Трябва да сме доволни. Но истината е, че всички искат още. Някои веднага се втурват да печелят - едни - пари, други - любов. Но никой не може да изпълни мечтата си, ако не заложи нещо. Ключът е да не рискуваш онова, което не искаш да загубиш".

ФИЛМЪТ

"Всичко е хазарт" е модерен филм-ноар с мозаечен сюжет от истории на непознати помежду си герои, чиято връзка е пристрастяването им към хазарта. Сценарият на Робърт Танен се върти из целия град Лос Анджелис, темпото е бързо и играещите едва успяват да си кажат нещо, докато гонят шанса. Шансът е за печалба, зад печалбата стои лъжа, зад лъжата - игра, зад мечтата се крие престъпление и зад цялата история стои голяма реклама на измамата и наивността с още по-големите кражби от залагания, не само в спорта и в казината...

Режисьор на филма е ветеранът Марк Райдъл (или Ридел), който също се появява в кратък кадър. Марк Ридел е признат майстор на разказа от екрана с филми като "Дългото сбогуване" (по Реймънд Чандлър), "Розата" (за Джанис Джоплин), "Край златното езеро", "Реката", "Престъплението на века", "Майстори на научната фантастика" и др.

Снимките на "Животът е хазарт" са в Лос Анджелис. Сюжетният център е хотел "Амбасадор".

Златна Романова

Номинация

Номинация "Златна жаба" за оператора Роби Грийнберг от Международния фестивал за операторско майсторство "Камеримаж" в Торун, Полша (2007)

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад