Жулиета в Алфа Ромео

Той не е Ромео и Жулиета не е една

Жулиета в Алфа Ромео
За продукцията

Романтична комедия

Режисьор: Блаж Завършник
В ролите: Дарио Ножич Серини, Ян Герл Коренч, Шпела Цоля, Катя Шкофиц, Андрей Нахтигал, Ана Долинар, Лена Цапудер, Петра Робек и др.

18-годишният Тилен е един от най-харесваните младежи в гимназията. Приятелката му Лена заминава за Германия, той остава и обещава, че ще я чака. Тилен дори се "заклева в майка си, баща си и в себе си", че няма да се влюбва в друго момиче. Тази клетва има други - интимни цели, но последвалите събития се оказват трагични.

Умира майката на Тилен. Междувременно наетата болногледачка - Ана, започва да се интересува от заможния му баща, а Тилен и приятелят му Зелек получават двойки по математика.

С уроците може да им помогне симпатичната съученичка Сара, която харесва Тилен, но той я обижда, без да иска. Тогава умира и баща му, домът им е обявен за продан, а помощничката Ана е арестувана. Младежът започва да си мисли, че е "омагьосан". Зелек го съветва да направи последен купон, а Тилен се надява, Сара да му прости.

С приятелска помощ и съвети от гадателка, обърканият Тилен очаква да намери и отведе своята истинска Жулиета с истинска Алфа Ромео.