Разговор с Лидия Руменова в „Още от деня”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За първи път Сметната палата ще се оглави от лице, което не е било партиен член, така новият председател на институцията Лидия Руменова аргументира нападките на опозицията към нея.

Важно е, че институцията се връща към колегиалния модел на управление. По времето на ГЕРБ беше върнат моделът на едноличния одитор, което свали качеството на работа на Сметната палата, каза новият ѝ председател.

Лидия Руменова се облегна на вътрешен доклад в Сметната палата, в който нейни служители са се оплаквали от политически натиск.

Тя подчерта, че с новия закон за Сметната палата заедно с нейните колеги ще работи за прекратяване на тези практики върху институцията.

„Когато става въпрос за Сметната палата, тъй като всички твърдят, че ще работят в името на по-доброто на тази държава, всички трябва да обединят усилията си тази палата да работи във възможно най-комфортна среда, за да може по-безспорен начин да предоставя достоверна информация на Народното събрание, което да взема своите решения в законодателната област”, заяви тя.

Тя поясни, че от януари Сметната палата не работи пълноценно заради новия закон.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад