Разговор с Таня Андреева в „Още от деня”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„От началото на мандата и в годините назад най-много сигнали за нарушения в организацията и в контрола на работата имаме в Центъра за спешна медицинска помощ в София”, каза в студиото на „Още от деня” министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Организацията на работата, контролът по изпълнението на задълженията трябва да бъде адекватен, за да може пристигайки на мястото, екипите да направят всичко възможно за спасяването на един човешки живот или да съпроводят пациента до лечебното заведение, добави тя.

Има момент на натиск от страна на д-р Гелев върху екипите, призна здравният министър. Разбира се, че д-р Гелев не е най-големият виновник за състоянието на спешната помощ в България. Всички, които са имали отношение към спешната помощ, вкл. и директорите на ЦСМП-ата носят своята вина. В годините нямаше никаква политика по отношение на спешната помощ, категорична беше тя.

"Признавам си, че никога не бих работила в Спешна помош", добави Андреева. И заяви, че до понеделник ще завършат всички проверки в Спешната помощ.

Последни броеве

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад