"Лачените обувки на българското кино – анимационните филми“

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Сега е за анимационно кино, анимационните филми и това е логично продължение, много се радвам, че то ще се състои. Започва тази неделя след централната емисия „По света и у нас““, каза Александра Гюзелева.

„Целият този цикъл предавания „Лачените обувки на българското кино“ беше една много добра програмна идея и тя наистина се яви точно навреме. Юбилейният повод – 100 години от българското игрално кино 2015, беше само отправната точка, а след това в продължение вече за трета година ние се опитахме да представим цялостно картината на българското кино в неговото развитие – първият цикъл - за игралните, вторият – за документалните, и сега справедливо и задължително – за анимационното кино, защото този трети цикъл не само допълва видовото разнообразие на българското кино, но аз мисля, че зрителите ще имат възможност да се убедят, че тъкмо в анимацията с основание се говори за българска школа, а в най-големите музеи и филмотеки се пазят български филми като образци на постижения от 70-те и 80-те години“, каза проф. Манов.


„На зрителите предстои да видят 1 000 минути българска анимация в 20 съботно-неделни вечери, където са подбрани образци от най-доброто на българското кино“, продължи той.

„Започваме тази неделя след централната емисия „По света и у нас“, поканили сме много гости – това са доайени на българското анимационно кино, а и съвсем млади аниматори, които тепърва или вече са навлезли и се изявяват. Цялата програма „Лачените обувки на българското кино“ са по идея на Севда Шишманова, режисьорите Дамян Петров, Моника Якимова, сценаристът Янко Терзиев и продуцентът Васил Христов“, каза Александра Гюзелева-Шани.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад