Лиляна Павлова: Ситуацията в държавата е притеснителна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Позицията на ГЕРБ е ясна и категорична. Предсрочни избори трябва да има. Колкото по-бързо, толкова по-добре, коментира в „Още от деня” бившият регионален министър Лиляна Павлова.

Според нея в момента на правителството трябва да му се забрани да взема дългосрочни политически решения, включително във финансовата сфера. За реализацията на закона за МВР трябват милиони, за да може да се реализира качествено. Такива пари нито има предвидени, нито има възможност да се осигурят, каза тя.

В последната минута, преди края на мандата и на парламента, и на правителството, не трябва да се вземат резки движения за определени политики в сектори, независимо дали е сектор сигурност, регионална политика, финансова политика, каза тя и апелира за диалог и последователност в действията.

Тя заяви, че не знае за консултации между лидерите на БСП и ГЕРБ и ГЕРБ и ДПС за съдбата на този парламент. Има политически субекти, на които не им се иска да има избори, каза тя, като уточни, че вижда такива субекти в управлението.

Ситуацията в държавата е притеснителна. Има дупка в бюджета от 1 млрд. Изключително сериозни проблеми в енергийния сектор. Пониженият кредитен рейтинг тотално отблъсна може би и последните инвеститори, които евентуално са се замисляли дали да дойдат или да си разширят инвестициите. Всичко това води държавата до колапс, заяви тя.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад