Разговор с Харалан Александров и Мира Радева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има твърде много поводи за тревога и несигурност в момента както в България, така и в по-широкия международен контекст, което прави умовете на големи групи хора много уязвими за такъв тип внушения, коментира в „Още от деня” социалният антрополог Харалан Александров. Само че реалността в човешкия ум има собствена логика. Тя много често изглежда по-истинска, отколкото това, което виждаме навън, добави той.

Аз не казвам, че няма злонамерен умисъл, не казвам, че няма опити да се създадат конспирации, но в крайна сметка ние страдаме много повече от неподреденост, отколкото от таен ред, обясни Александров.

Аз подозирах, че подобен план за дестабилизация на държавата и дестабилизация на банковата система има още от лятото на 2012 год., каза социологът Мира Радева. Това, което изживяваме в момента, е онова, което изживявахме 90-те години, добави тя. Аз мисля, че това беше един сценарий, който се роди от икономическата криза преди това, смята Радева. БСП за пореден път показаха, че е най-несоциалната партия, защото всеки път, когато дойде на власт, изяжда парите на данъкоплатците и ни вкарва в някакъв шок и ужас, коментира тя.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад