Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Приказки от пясък" е името на тазгодишното издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури. Той се открива довечера и ще покаже около 65 приказни персонажа в над 20 композиции. За извайването им са използвани над 4 000 тона пясък, разказва Веселин Григоров в "Денят започва".

На бургаския скулптор Огнян Петков се паднало да извае барон Мюнхаузен - любим герой, на когото и сега иска да прилича, когато му се налага сам се хваща за косите и да се издърпва нагоре.

Огнян Петков - скулптор: "И сега прехвърляйки книгата се върнах и съпреживях детски моменти, и малко разширих диапазона за героя. Ох, много често ми се иска да се хвана и да се оправя, по някакъв начин да изляза от ситуация."

Димитър Маджаров - община Бургас: "Тази година сме направили проект, който е с приказни герои, които са разпознаваеми за малки и големи, всеки ще може да намери интересни персонажи тука."

Любимите герои от анимационния филм "Семейство Флинтстоун" са сътворени от бургазлията Атанас Стоянов, а московчанинът Анатолий Лунин е авторът на "Маша и Мечока".

Антоний Лунин - скулптор - Москва: "Има такъв филм "Маша и мечокът". Това е всичко. Не искам да говоря за своята работа, нека зрителите да кажат дали им харесва или не."

Атанас Стоянов - скулптор: "Приехме един набор от анимационни и приказни герои, които ще участват, аранжирахме ги в една цялостна концепция."

"Ледена епоха", "Аз, проклетникът", "Астерикс и Обеликс" и още много образи, сътворени от 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна и Латвия ще останат до края на септември. Цените на билетите по 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лева за възрастни. Децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури безплатно.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад