Нинова: По време на председателството да бъдат представени и национални теми

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Имаме представени пет сценария, пет възможности за развитието на Европейския съюз от тук нататък, т.нар. "Бяла книга" на г-н Юнкер. Правителството в България няма анализ по тези 5 сценария. Каква позиция ще има България? А ние ще бъдем председатели. Настояваме тези сценарии да се оценят - кое плюс, кое минус. Нашата позиция е да не допускаме онзи, който предвижда разделението на Европа на групи държави - едни, които са по-бързо развиващи се, и едни - изоставащи", каза Нинова.

"От другата страна обаче - от страна на правителството, нямаме позиция по тези неща. Трябва според нас да се внесе в парламента от Министерски съвет за разговор тази тема и всички политически сили да се изрази мнението и да вземем едно национално решение. Към този етап - мълчание", продължи лидерът на БСП.

Нинова е на мнение, че по време на председателството трябва освен общоевропейските теми да бъдат представени и "една-две национални, които са важни за нас да ги отстояваме, и да извоюваме и за България това". Тя каза, че до този момент правителството няма позиция кои са важните теми за България.

"Нашите предложения са три - икономика, производство, и то малък и среден бизнес, с облекчение за финансиране, данъчни облекчения. Втора тема голяма - бедност, доходи, неравенства. И трета - сигурност - вътрешна и външна", заяви Нинова.

Тя каза, че е информирала вътрешния министър, че е получавала заплахи. Държавни пари за охрана за такова нещо не бих могла да позволя. Данъците на хората не трябва да отиват за моята охрана, затова я отказах, уточни Нинова.

Относно състоянието на сигурността и националната отбрана, Нинова заяви, че в МВР нямат от 4 години униформи, а мигрантите продължават да минават границата ни.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад