Министър Лиляна Павлова: Да бъдем единни в полза на българския интерес

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Лиляна Павлова подчерта, че европредседателството е възможност да покажем България като стабилна държава и партньор в ЕС, която може да отстоява определени теми в дневния ред. В този смисъл, ако сега държавата ни излъчва грозни сигнали, ако има обиди, фашиви новини, с обвинения, които са по-скоро медиен пиар, "сами уронваме престижа на държавата си".

Лиляна Павлова - министърът на българското европредседателство:
"Повече от всякога трябва да търсим кое да ни събере. Ясно е, че сме представители на дясното и на лявото, всеки отстоява своите политики, своите приоритети, с които хората са ни избрали... Трябва да търсим пресечните точки... Трябва да се обединим... нали говорим за единна Европа."

По отношение на спора около необходимите в момента общонационални политики на България, които БСП изтъква за свои, Павлова потвърди становището на своята партия, че те се припокриват с приоритетите, които правителство вече е приело за българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Павлова изтъкна, че правителството е в постоянен контакт с българските евродепутати, защото "именно в Европейския парламент трябва да сме с единна българска позиция". От ГЕРБ потвърждават, че трябва да се говори "за единна Европа, за присъединяването на Западните Балкани, за Черноморския регион, за това да има в бюджета на Европа достатъчно пари за Европа".

Целия разговор можете да проследите във видеооткъса.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад