Какво ни носи първото слънчево затъмнение за 2018 година?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Остава ни само една седмица до първото за годината Слънчево затъмнение, което ще е частично и ще се случи другият четвъртък на 15.02. след 23 часа българско време в последните градуси на зодиакалния знак Водолей.
Макар и векове наред древните хора да са използвали затъмненията като инструмент за предричане на катаклизми, масови катастрофи, епидемии, земетресения, ние съвременните хора е крайно време да се оттърсим от тези настройки. С развитието на индивидуалното съзнание подобни звездни събития в много голяма степен влияят по-скоро върху индивидуалното отколкото върху масовото съзнание, и ние самите притежаваме умението да уловим космическите импулси и да ги насочвоме в посоката, която желаем.

А това Слънчево затъмнение е огромна, удивителна за промяна, при това лична и може да е във всяка една област от живота, която е приоритет за нас в момента. То е като покана да опитаме нещо ново, да се осмелим да прекрачим старите ограничения и да тръгнем по нов път, да опитаме по различен начин. А дали е правилен, ще ни подскаже единствено нашето сърце.

След Слънчевото затъмнение ще бъдем като къпани, с прояснено съзнание, с особена светлина в очите с хъс да се изявим, да ни забележат.

Седмицата до тогава обаче е изключително важна, защото е нещо като инкубационен период.

Ще имаме доста звездни предизвикателства, изненадващо ще ни хрумват идеи, които ще искаме да споделим, може и нови предложения, а и изкушения да се появяват, да имаме втори и трети вариант и да не знаем кой да изберем.

Особено зареждащ и творчески ще стане периодът следнеделя, 11.02, когато Венера ще влезе в Риби. Ще сме изпълнени с вдъхновение, макар и твърде романтично, но пък ще виждаме красивата страна на нещата, самите ние ще сме някак по-добронамерени и добри. Да, точно като по поъчка за свети Валентин звездите ще ни заредят с творческа проницателност, с интуиция за красотата и истинските неща в живота, сред които е и споделената любов. Но най-важното е, че ще сме способни да разберем какво всъщност искаме ние самите да правим, и вече ще сме наясно как да постигнемхармония със самите нас.

Тази седмица ще е изключително важна, за да чуем желанията на собствената си душа и след Слънчевото затъмнение да ги проявим.

За задачите на душата и как да разберем какво иска тя и кой е правилния път, по който да вървим.

Астрологията разполага с инструментариум, с който да разбере с какъв потенциал се ражда човек, какви са неговите таланти и способности и кои са най-добрите условия, в които да ги прояви.

Всъщност и всеки човек знае това, някъде дълбоко в себе си, като детски глас, но в по-малка или по-голяма степен отказва да го чуе, подтиска го, или го е забравил. Астрологията счита, че когато душата се преражда, тя вече има конкретна цел за своята работа в земната инкарнация, съответно избира най-добрите условия, за да може да я реализира – континент, държава, семейство, време, точен час на раждане. Съответно тя идва с определен натрупан опит, таланти, емоционална памет, които следва да и помагат в този живот. Случва се така обаче, че човек забравя за желанията на душата, защото поставя своя социална цел – заради възпитание, приятели, модели, които му скрояват рамки още в училище, а след това и обществото. И много често социалната цел и целите на душата се разминават, и това много ясно е отразено във всеки индивидуален хороскоп.

И в голяма степен заради това разминаване в целите човек не се чувства щастлив, пълноценен, като че не е на мястото си. Съответно има два начина за реакция – или да слуша социума и търпи, но да продължава по стария начин, или да се променя, да търси нова форма, нов начин за реализация, с който да събуди подтиснатия в себе си потенциал.

Много често такова едно пробуждане за промяна става у всички нас на възраст първо около 18 години и след това окло 36-37, години, когато започват едни от най-съществените и съзнателни човешки кризи с въпроса – добре, постигнах това, и какво от това. И когато става така, че„човекът с червеното ферари става монах“..

За да избегнем подобни рязки кръговрати в живота си и хармонично да вървим по своя път като използваме пълноценно уникалните възможности, които притежаваме, затовани помагат затъмненията, които са като компас, който два пъти в годината ни дава шанс да сверим посоката по своя път и да нанасяме корекции.

Защото именно по време на затъмнение двете светила Слънцето и Луната активират две невидими, но изключително важни небесни точки, които фиксират пътя на душата, които ние астролозите наричаме Северен и Южен лунен възел.

Астрономически Лунните възли представляватточките на пресичане на орбитите на Луната и плоскостта на еклиптиката – видимия път на Слънцето.

Южният възел е свързан с миналото, включително с минали превъплъщения, а Северният – с бъдещето и предстоящите превъплъщения.

Възлите символизират Пътя, идващ от определени места и водещ към определена цел. Оттук и възниква представата на човек за жизнената му задача. Т.е. човек има път, неговият живот има смисъл и цел. Именно възлите показват направлението на развитие на човек, откъде идва и накъде отива, какви способности и таланти притежава и какви му предстои да усвои.

Като цяло човек интуитивно предпочита да седи на Южния възел, да работи с натрупани таланти, да върви по най-малкото съпротивление, да избере познатото пред непознатото. Но, когато човек се намира в позната среда и не полага усилия за промяна, тогава използва само натрупаните ресурси и енергия и не изработва нищо ново. По южен възел той само изразходва, губи, а не придобива. Усилията, необходими за изработка на нови качества са по Северния възел и единствено те позволяват на човек да придобие ценненот космическа гледна точка капитал.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад