2017 - най-добра за туризма в цял свят

Предаване: #Европа, 16.02.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

2017 е била най-добра за туризма в цял свят от седем години насам, по данни на ООН. Хората пътуват все повече и избират все по-разнообразни дестинации. Европа обаче остава най-предпочитаната от тях.

Общо 671 милиона туристи са дошли на Стария континент през миналата година. Броят им е с впечатляващите 8 процента по-голям в сравнение с 2016. Ръстът се дължи основно на интереса към Средиземноморските държави. И другите европейски страни обаче, включително в централната и източната част, също се радват на повече внимание и икономически ползи.

Доказателство за това е България, която също посрещна рекорден брой посетители през 2017-та - почти девет милиона по данни на Националния статистически институт. От международен туризъм в хазната постъпиха повече от шест и половина милиарда лева. Най-много чужденци са дошли от Гърция, Румъния и Германия.

Повишеният интерес се отрази и на Летище София - за дванайсет месеца през него са преминали почти шест и половина милиона пътници. Столичната аерогара беше отличена като една от най-бързо развиващите се в Европа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад