Томислав Дончев: Твърдението, че Борисов стои зад сделката с ЧЕЗ е комично

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Томислав Дончев: Информация за участници, за рискове, за възможни заплахи сме имали. Кой е купувачът в реално време няма как да знаем.

Вицепремиерът каза, че е имал кратък разговор с г-жа Върбакова. Това, което знае е, че в банковите документи имат малко общо с окончателния списък финансови институции, които ще предоставят средства за финализиране на сделката. Той припомни, че самата Върбакова не веднъж е казала, че именно тя стои зад сделката. Критиките и опасенията на опозицията Дончев смята за самоизключващи се. Това, че Борисов стои зад сделката той смята за комично обвинение.

Влизането на управляващите в сделката за ЧЕЗ вицепремиерът обясни с появилите се съмнения, страхове и опасността от паника. Ако няма доверие от страна на потребители и институции, нормалната работа на едно такова енергоразпределително дружество е невъзможна, смята той и допълни, че ситуацията е била такава, че е изисквала извънредна мярка. Дончев зави, че не знае Гинка Върбакова да има опора във властта, а и позицията и действията на властта не дават повод за подобни укори.

Томислав Дончев: Решения в енергетиката, каквито и да е било, е редно да се вземат в много дълъг хоризонт - 10 години напред. Такива решения е редно да се вземат след дълги обсъждания.

Вицепремиерът смята, че се вдига много шум около разправиите с техните коалиционни партньори. Според него е валиден аргументът, че дори да поражда смут това гарантира някаква прозрачност. Хубавото на публичните противоречия е, че е ясно кой каква позиция има и за какво се бори, смята той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад