Разговор с Росица Янакиева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предстои една зима, в която голяма част от хората, които живеят в България, ще се нуждаят от подкрепа и трябва в много кратки срокове и бързи темпове да се решават въпросите, свързани преди всичко с бюджета, актуализацията на настоящия бюджет, подготовката и приемането на бюджета за следващата година, това е първостепенно, коментира в студиото на „Още от деня“ Росица Янакиева от АБВ.

От законите, които ще се приемат заедно с бюджета, ще се определят и политиките за следващата година. Не можем да не обсъдим и предприемем бързи мерки по отношение на енергийната стабилност на България, заяви тя. В тази връзка от коалицията предлагат да се направи анкетна комисия от експерти за слабостите на системата и необходимостта от бързи и адекватни реакции.

Тя обясни, че АБВ са били първите, които са заговорили за политически консенсус. „Още февруари месец говорихме за това, че са необходими изваждането на приоритетни и важни за обществото въпроси в различните сектори, по които да вървим“, подчерта Янакиева.

Ще партнираме и ще подкрепяме всеки, който предложи приемлива програма, близка до нашите идеи, каза Янакиева. Има неща, на които безусловно ще държим и ако не постигнем консенсус, няма да подкрепяме. Ние предлагаме партньорство. Готови сме за всякакви разговори, допълни тя.

Янакиева заяви, че в АБВ нямат проблем с личността на бъдещия премиер. Това се решава от мандатоносителя – избирателите дадоха на ГЕРБ огромната отговорност да състави правителство и да предложи политики, които да се реализират.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад