Красен Кралев: Основният пропуск е, че санкции търпят клубовете

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Какви са краткосрочните мерки? Първият пример ще го дадем с Националния стадион "Васил Левски", на който вече са поставени достатъчно количество камери с качество 4К, приближаването на образа е 36 пъти.Тези камери могат да правят и запис на изображения. До края на август ще сложим турникети, като на всеки вход ще има и камера, която да фотографира лицата, които влизат", каза Кралев.

Друга мярка, която се е приложила на последния мач, е претърсването на входа. Кралев каза, че депутатите са поели ангажимент да направят спешни промени в сегашния действащ закон за футболното хулиганство и се надява, че ще влязат в сила в рамките на година.

"Другият проблем, който е много важен, е кой носи отговорност", подчерта Кралев. Той обясни, че в момента има "вакуум" в разделението на отговорността между различните институции, тъй като големите отбори си имат собствени охранителни фирми, които държат те да охраняват стадиона отвътре, а полицията - отвънка.

"Има и хора, които и в момента имат забрана за посещаване на футболни срещи. Обаче снимките им разлепени на единия вход, а те влизат от другия. Това нещо трябва да бъде ясно регламентирано в закона, кой носи отговорност и как става идентифицирането на тези хора, кой носи отговорност за недопускането им", продължи Кралев.

"Новият закон трябва да регламентира и да даде право на МВР, на футболните клубове и на Министерството и на БФС да налагат те санкция на такива хулигани за недопускане на дадени мачове.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад