Валери Симеонов определи проектозакона за горивата като лобистки

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отвратителен лобистки закон, насочен към обслужването на няколко големи фирми за разпространение на горива, и посочи конкретно "Лукойл". Посочи, че въпросните фирми са "обсебили" 80% от пазара. Те искат да изместят дребните разпространители и дистрибутори на горива.

Отрече проектът да е на "Обединени патриоти", обясни, че е на "неговия приятел" Емил Димитров.

Призна, че има сив сектор на пазара на горива, но той не е в сочените размери от 1 млрд. лв. Подменя се мотивацията за този закон, не става въпрос за борба със сивия сектор, а за осигуряване на безпроблемен пазар на няколко фирми – основно "Лукойл" на Валентин Златев, коментира Симеонов.

Посочи, че за последните 10 години "Лукойл България" е на загуба и не е платила нито един лев данъци при приходи от 5 млрд. лв. За сравнение посочи, че фирмата майка в Русия е на годишна печалба от около 120 млрд. лв. Според него става въпрос за източване на печалби, а на пристанището на "Лукойл" не се знаело какво става.

Големите фирми ще монополизират пазара и цените на горивата ще скочат. Тогава когато се монополизира един пазар, цената не пада. Тя пада там, където има конкуренция. Какво ще стане с тези малки търговци. Те им поставят неизпълними изисквания. Искат им 500 000 лева банкова гаранция и 3 млн. уставен капитал за регистрация на фирмата.

Не трябва да се позволява монополизация на който и да е бранш, а има непрекъснато такива опити от големите играчи, заключи той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад