Т. Биков: България успя да наложи основния си приоритет в дневния ред на Европа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По негови думи Китай има интерес да инвестира в определени сектори и да създава все по-добри търговски отношения с държави членки на ЕС. Възможността да защитаваме националния си интерес в подобни формати се дължи главно на това, че сме членове на Европейския съюз и НАТО, смята депутатът.


Тома Биков: Ние се опитваме да съчетаем нашия интерес с интереса на Европейския съюз от там, разбира се, и с интереса на Китай. Така се прави бизнес.

По негово мнение това е една много силна стъпка в защита на българския национален интерес. Според него евентуалните рискове от страна на Китай и Русия са факт, но отбеляза, че трябва да разграничим сигурността от търгавските отношения.

Тома Биков: Аз не мисля, че някой е търсил място на Лиляна Павлова.

Той обясни, че става въпрос за стратегически взаимоотношения. Депутатът смята, че така се правят стъпки за една постоянна и ритмична работа. Той заяви, че Лиляна Павлова си има своето място и показала, че се справя успешно.

Днес Ердоган встъпва в длъжност и се оказва, че България е единствената страна членка на ЕС, чиито президент е там. Биков каза, че се радва, че президентът следва политическата линия на правителството в случая.

Тома Биков: Президентът този път действа разумно. Турция е важен партньор и това ние го говорим от няколко години.

Президентът имаше критики към европредседателството ни. Днес и от БСП заявиха, че европредседателството е било превърнато в собствен ПР на Борисов и на ГЕРБ.

Тома Биков: България успя да наложи основния си приоритет в дневния ред на Европа.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад