Разговор с Веселин Методиев и Владимир Кисьов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

МетодиевСлед 5-ти октомври страната беше поставена пред два избора – единият беше избори отново, а вторият – да се състави правителство. Голяма част от хората – и в политическите партии, и избирателите, предпочитат да има правителство, коментира в „Още от деня“ Веселин Методиев от ДСБ. Методиев видя като най-трудна задача пред бъдещото управление приемането на текстове (закони) при едно такова “плаващо” мнозинство.

 

КисьовОсновните инвестиции в България в момента идват от европейските фондове, заяви от своя страна Владимир Кисьов от СДС. Без реформи във всички области е немислимо да получим тези средства, обясни той. Изрази надежда също да се осъществят необходимите реформи, за да живеят българите по-добре. Кисьов смята, че реформи в България са правени от 97-ма до 2001-ва година с амбиция и кратко до 2004-та год. Той определи обстоятелството, че не сме членки на Шенген, като престъпление към България и българските граждани. Според него след 2001-ва година не се е случило нищо в здравеопазването.

„България не може да продължава да взима заеми и да прави големи разходи от държавния си бюджет, нещо, което правителството на Борисов правеше“, заяви Методиев. Сега, ако не се направят драстични намаления на разходите и не се обяви на хората защо и как се правят, все едно, че не е дясна политика, подчерта той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад