Разговор с Константин Пенчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Националният омбудсман Константин Пенчев оцени като положителен факта, че четири партии подкрепят правителството и е коалиционно, защото, по думите му, тогава няма да има изкушението една политическа сила да върви само по пътя, който тя е начертала. „В случая вече имаме различни приоритети и една обща програма и очевидно тези, които подкрепят правителството и участват в него, ще следят и настояват техните приоритети да бъдат изпълнени“, заяви той в студиото на „Още от деня“.

„Бих казал „Добро утро!“ Така националният омбудсман отговори на въпроса на Димитър Цонев какво е мнението му за изчезналото тефтерче на Филип Златанов, което е веществено доказателство.

Пенчев, който напомни, че от 1979 г. е съдия, каза, че има случаи, в които вещи лица са изнасяли дела с торби. „Има случаи съдии са си забравяли торбите с делата в трамвая. И хубаво, че добросъвестни граждани им ги връщат“, напомни още Пенчев.

Омбудсманът напомни, че за да доработват вкъщи, съдии носят включително и секретни дела. „Това един разграден двор - надявам се ВСС да вземе мерки, защото това е административна работа“, каза още Пенчев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад