"Животът в мрежата" с Ели Гигова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

“Тереза Мей се провали в опита си да издейства консенсус в собствената си партия, камо ли с ЕС”, коментира Кан. “Във всеки стадий от преговорите правителството изглеждаше неподготвено” - допълни той.

След публикуването на статията самият Садик Кан пускаше пост след пост в Туитър, призоваващи за втори референдум, в които се намеква за провала на Тереза Мей.

“Правителството се проваля с преговорите. Има огромен риск за лоша сделка, или липса на сделка. И двете ще имат лоши последствия за Лондон и Обединеното кралство. Времето минава, затова подкрепям нов вот с опция да останем в Съюза" - призова Кан.

Призивът му обаче предизвика лавина от отговори и коментари в Туитър. Сред тях имаше негативни, като този на Даза: “Вече имахме референдум и гласоподавателите си казаха мнението. Бих гласувал само в избори, след които ще напуснеш офиса си”.

Други като Крисчън Мейзън написаха: "Благодаря ти, Садик. Гласът на разума".

Имаше и такива, които не бяха на твърдо мнение по въпроса. Мат Уеланд бе един от тях: “Не съм съгласен да излезем от ЕС с тази сделка, но и не съм съгласен да не се съобразим с демокрацията. Съгласен съм обаче, че ако правителството не си свърши работата, то тогава трябва да се направи нещо, за да бъде премахнато от власт”.

Само няколко месеца остават до излизането на Обединеното кралство от ЕС, но очевидно дебатът там е по-актуален от всякога.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад