Красимир Каракачанов: Не искаме таван, а контрол на цените на основните храни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По повод предложението на ВМРО за "социална кошница", включваща основни храни, лидерът на партията, коалиционен патрньор в управлението, уточни, че цените на тези продукти трябва да се контролират.

"За производителя има 5-6 стотинки печалба на един хляб. В същото време магазините, които продават този хляб, си начисляват 30 стотинки печалба. Тук възниква един резонен въпрос: Кое е справедливо - този, който създава да спечели, или този, който продава, да спечели повече за сметка на потребителя", обясни той.

Каракачанов добави, че "няма нормална икономика, в която държавата да не планира нещата и да не подпомага това, което е необходимо в даден момент".

"Ние говорим да се пипнат два закона - Закона за конкуренцията и Закона за потребителите, в които да се регламентира за най-необходимите хранителни продукти", подчерта вицепремиерът.

Министърът на отбраната коментира и темата за доброволната военна служба. По думите му по-голямата част от обществото иска връщане на наборната военна служба, но парламентът все още се колебае.

"Аз предлагам компромисен вариант - доброволна военна служба, при която онези млади хора, които желаят да получат някаква военна подготовка да имат право да го направят, без да са задължени да остава като кадрови военнослужещи 5-10 години. Правили сме социология и тя показва, че има такива настроения", заяви Красимир Каракачанов.

Какво каза още вицепремиерът в студиото на предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад